Vad är en Chi-maskin - Chi-Maskin - Sun Ancon - Chi Apparat - Maskin för blodcirkulation

Chi-maskin
Till innehåll

Vad är en Chi-maskin


Detta är en terapeutisk anordning som låter dig passivt delta i aeroba övningar hemma, klassificerad av FDA som en terapeutisk massager. Baserat på traditionell kinesisk medicin syftar tekniken till att balansera Chi, en term för en vital kraft som utgör en del av alla levande.

Enheten svänger benen från sida till sida, vilket gör att kroppen reagerar på den och rör sig rytmiskt. Lägg den på golvet, lägg dig ner, placera fötterna i vaggan och slå sedan på timern. Men kom ihåg att du måste koppla av och andas jämnt för att känna en våg som löper från dina fötter till huvudet.

Du kan se The Doctors TV Show för att se en chi-maskin fungerar:


Chi-maskiner kan löst delas upp i två typer. Den första är den ursprungliga modellen Sun Ancon producerad av HTE. Den har en specifik hastighet och vibrationshastighet som inte kan ändras. Och det sägs vara den enda modellen som har den rätta rörelsen.Utvecklarna säger att alla ändringar i dessa parametrar kommer att göra enheten i bästa fall värdelös. Eftersom denna uppfinning är patenterad kan inga andra tillverkare producera artiklar som körs med samma hastighet och ger samma bredd på benrörelsen.

Det är där modeller från andra tillverkare som erbjuder hastighetsjustering kom in. Dessa produkter gör det möjligt för användare att ändra inställningar, vilket gör att enheten fungerar snabbare eller långsammare beroende på deras behov. HTE insisterar på att användning av andra inställningar än i Ancon kommer att leda till obalans och produktens ineffektivitet. Tja, det är upp till dig att bestämma vilka typer av en chi-maskin att föredra, men du bör tänka på att endast den ursprungliga modellen har studerats vetenskapligt.

Sun Ancon Chi-maskin

Âr en Chi-maskin effektiv? Vad forskare säger
Enligt experter vid Weber State University erbjuder det ett antal hälsofördelar genom att syrgöra, tona och stärka din kropp. Terapin gör att du känner dig energisk och förbättrar din allmänna hälsa. Dessutom blir det ditt lymfsystem stimulerat och ryggraden balanserad.

Ett av vittnesmålen om maskinens effektivitet är det faktum att den har inkluderats i programmet implementerat av universitetets stresshanteringslaboratorium, tillsammans med andra stressreducerande verktyg.

”Chi-maskinen var min favorit. Under den här övningen kände jag mig obekväm till en början,
men när du väl vant dig till det kändes det som en massage.
Slutkänslan var fantastisk!"

Vissa användare ifrågasätter enhetens effektivitet och jämför den med aeroba övningar som stärker hjärtat och lungorna medan en chi-maskin bara fungerar genom lymfsystemet. Det du borde förstå är att den här enheten inte är en trollstav och inte heller bota sjukdomar. Men det kommer att ha gynnsamma effekter på din hälsa, något som bekräftades av vetenskapliga studier.

En grupp forskare vid University of Arizona har studerat effekten av denna terapi på patienter som lider av lymfödem i benen. En 3-veckorsstudie har visat ”statistiskt signifikanta minskningar i total benvolym och vätskor, extrakroppsvätska i hela kroppen, vikt och subjektiva bensymtom”.

Även de symtomen, som återkom en månad efter behandlingen, var inte så allvarliga och nådde inte den nivå som hade observerats innan behandlingen tillämpades. Så baserat på forskningsresultaten har forskarna kommit fram till att en chi-maskin är ett effektivt terapiverktyg som är utformat för att användas hemma.

Vilka fördelar ger en Chi-maskin?
Egentligen ser jag ingen anledning att inte använda den här enheten med tanke på antalet fördelar den ger. Det kommer att förbättra din lymfcirkulation, massera organ, hjälpa dig att spola ut gifterna, gå ner i vikt och mildra smärta, särskilt de i ryggen. Ditt immunsystem blir starkare och det gör ryggraden och lederna. Du kommer att se uppdaterad och yngre med ett syreöverskott som skapas i kroppen. Du kommer att sova bättre, lindra stress och förbättra det totala psykologiska tillståndet.

Sist men inte minst, när du använder en sådan enhet utesluter du risk för skador som kan uppstå under fysiska övningar. Du bör inte heller oroa dig för fysiskt överarbete, något som många inte undviker. Låt oss nu tänka på några av fördelarna.

För dig som vill bli smal
Tja, att gå ner i vikt är kanske ett problem som många människor är oroliga för och som är svåra att fixa. Hur kan en chi-maskin hjälpa i det här fallet? Femton minuters terapi motsvarar promenader i mer än en timme när det gäller att förbränna kalorier. Fördelen är uppenbar: du sparar tid och samtidigt lägger du inte ytterligare stress på ditt hjärta. Dessutom svettas inte och kan därför träna var som helst och när du vill.
Enligt tillverkarna finns det också två faktorer som hjälper användare av denna enhet att gå ner i vikt. Först resulterar behandlingen i att metabolismen påskyndas. För det andra, på grund av syresättning, minskar syrahalten i maten, vilket också bidrar till viktminskning. Det bör dock noteras att dessa påståenden ännu inte har bekräftats av den amerikanska federala administrationen för livsmedel och droger.

För dig som arbetar hemifrån i sittande position
Ett annat problem som många av oss möter är ryggsmärta. Det är svårt att förhindra eftersom vi måste arbeta under en dag och främst gör vi det i sittande ställning - ett offer som kontorsanställda måste göra. Apparaten är utformad för att mildra smärta i ryggen och förbättra ryggraden. Detta har blivit möjligt på grund av vibrationer som enheten producerar och kan uppnås efter upprepade sessioner.

Hur man använder en Chi-maskin?
Enheten är enkel att använda och kräver ingen speciell kunskap. Placera det bara på en fast yta medan handtaget bör vändas bort. Det måste finnas tillräckligt med utrymme i botten av apparaten för att luft ska kunna röra sig. Drick en kopp vatten för att släppa ut gifter och lägg ner golvet, med benen placerade på varje sida av enheten.

Dina armar kan placeras antingen ovanför huvudet, under det eller på dina sidor. Varje position resulterar i en annan effekt, beroende på vilka frågor som hanteras. Den första hjälper dig att gå ner i vikt, minska muskelspänningen och eliminera psykologisk stress. Den andra positionen rekommenderas för personer med huvudvärk och ryggproblem medan den tredje påstås hjälpa dig att sova bättre.

När timern är påslagen aktiveras enheten. Börja med 5 minuters terapi för att se till att enheten fungerar bra för dig. Terapitiden bör ökas gradvis för att låta din kropp vänja sig vid rörelsen. För att få bättre resultat, använd enheten två gånger om dagen. Apparaten får din kropp att röra sig. Under denna tidsperiod bör du koppla av så mycket som möjligt och se till att din andning är tillräckligt djup.

Stig inte upp omedelbart efter att enheten har stängts av. Vänta i flera minuter, stå sedan långsamt upp och dricka ytterligare en kopp vatten.
Den enda danska återförsäljaren av originalet Sun Ancon Chi-maskin med en serviceverkstad
Eneste danske forhandler af den originale Sun Ancon Chimaskine med dansk serviceværksted
Eneste danske forhandler af den originale Sun Ancon Chimaskine med dansk serviceværksted
Eneste danske forhandler af den originale Sun Ancon Chimaskine med dansk serviceværksted
Tillbaka till innehåll