Ryggont - Spänning i nacken - Migrän och huvudvärk - Lindrar nervsystemet - Chi-Maskin - Sun Ancon - Chi Apparat - Maskin för blodcirkulation

Chi-maskin
Till innehåll

Hur fungerar en Chi-Maskin?

Enheten svänger benen från sida till sida. Rörelsen efterliknar fiskens vågrörelse genom vattnet. Chi-maskinen hjälper blodet att cirkulera effektivt genom kroppen. Cellerna i kroppen absorberar syre och toxiner avlägsnas. 15 minuter med Chi Maskinen motsvarar 90 minuters promenad när det gäller syretillförsel till blodet. Samtidigt masseras de inre organen av rörelsen. Maskinen är mycket lämplig för alla, eftersom den ger kroppen energi och kan vara en extra hjälp för dem som på grund av ålder eller fysiska begränsningar inte kan träna. Genom att använda ett minimum av fysisk ansträngning uppnår man en mängd fördelar.

Chimaskine

Ryggont samt spänningar i nacke och axlar

Vibrationerna i en Chi-Maskin masserar ryggmusklerna och ryggraden när kroppen ligger i en avslappnad position utan vikt på ryggraden. Svängningarna och den efterföljande avslappningen av ryggmusklerna ökar blodtillförseln i musklerna. Avfallsprodukterna transporteras bort genom det ökade blodflödet och smärta i ryggmusklerna minskar eller försvinner. Många problem med ryggsmärta kommer av överbelastning av musklerna. Särskilt dagens stillasittande kontorsarbete på PC innebär att du inte rör dig ryggen utan istället sitter i låsta positioner i timmar. Chi-maskinens vibrationer kan lossa ömma axlar samt spänningar i nacken och ryggen som dessa arbetsställningar ger.


Migrän och huvudvärk

Spänningar i nacke och axlar kommer ofta från felaktiga arbetsställningar och en olämplig hållning, vilket sedan kan leda till huvudvärk och / eller migrän. Många människor har en hållning som gör dem ständigt spända i nacke och axel. När nacken, axlarna och ryggen är avslappnade blir det lättare att ha en korrekt hållning, vilket förhindrar nya spänningar. Regelbunden användning av den ursprungliga Sun Ancon Chi-maskinen har en effektiv effekt mot huvudvärk och migrän.


Lindrar nervsystemet

Även om du lever ett hälsosamt liv upplever de flesta någon form av stress under perioder av deras liv, vilket kan manifestera sig i till exempel nervositet, sömnproblem eller depression. Denna stress kan leda till överansträngning i rygg, axlar och nackmuskler. På lång sikt kommer det att orsaka stress i det perifera nervsystemet som härstammar från nacke och ryggrad, och det kommer att leda till att vi spänner upp i rygg, axlar och nacke. Signalerna från nervsystemet kommer inte längre att fungera optimalt. Med den ursprungliga Sun Ancon Chi-maskinen uppnår vi en djup avslappning och nervsystemet kommer vanligtvis att lugna sig och därigenom återställa balansen i nervsystemet.


Bättre och djupare sömn

Ett stressat nervsystem innebär att vi ofta har svårt att somna, sova dåligt eller vakna ofta under natten. Avslappning av nervsystemet innebär ofta att den parasympatiska delen av nervsystemet blir lugnare att arbeta, och aktivitet i denna del av nervsystemet är avgörande för att vi ska kunna sova och samtidigt återhämta oss. Nervsystemet är uppdelat i det sympatiska nervsystemet och det parasympatiska. Obalans mellan dessa två delar av nervsystemet kan orsaka andra problem som matsmältningsproblem, hjärtklappning, nervositet, utbrott av aggression och vissa former av huvudvärk och mental stress. Regelbunden användning av den ursprungliga Sun Ancon Chi-maskin kan ofta återställa balansen mellan dessa två delar av nervsystemet.


Träning av inre organ

Rörelserna från en Chi-maskin hjälper till att lösa blockeringar i energin i kroppen (CHI), dvs. energibanorna (meridianerna) och säkerställer maximal energi av denna helande energi genom alla kroppens organ. Detta hjälper till att återställa normal eller förbättrad funktion hos försvagade organ.

Aktivering av celler

Massagestimulering av det sympatiska nervsystemet öppnar bronkierna, vilket ger maximal syretillförsel till lungorna. Det förbättrar syreutbytet från lungorna till blodet, och därför till cellerna i kroppen så att cellmetabolismen förbättras.

Förbättra immunförsvaret

Chi-maskinen stimulerar globulinproduktion vilket ökar immunförsvarets försvarsförmåga. Dessutom återställs balansen i det autonoma nervsystemet. Om det parasympatiska och sympatiska nervsystemet inte är i balans kan det manifestera sig i form av; sömnlöshet, matsmältningsproblem, buksmärtor, hjärtklappning, ångest, förstoppning och trötthet. Chi-maskinen hjälper till att återställa balansen i det sympatiska nervsystemet och kan därmed lindra många av dessa tillstånd. Chi-maskinens förmåga att öka syre- och energinivån höjer känslan av vitalitet och välbefinnande. Det ökar energin (CHI) hos dem som använder den dagligen. Träning med användning av Chi-maskinen resulterar i ökad syretillförsel till blodet utan fysisk ansträngning, men utan att antingen öka hjärtfrekvensen eller blodtrycket.

Vad vill jag uppleva?

När Chi-maskinen körs kommer du att känna en mjuk, gungande rörelse i kroppen. När det slutar kommer du att uppleva ett tillstånd av perfekt lugn eller en stickande känsla av energi (CHI) upp i kroppen från fötterna. Fokusera din uppmärksamhet inåt och håll dig still i 2-3 minuter medan du tar långa djupa andetag. Detta sista fokus på 2-3 minuter gör att du kan absorbera och påskynda CHI-energin - och syrgasförsörjningen.

Hur kan jag använda Chi-maskinen?

Det finns 3 olika positioner. Den mellersta (guldfisk), med armarna längs sidorna, är den som oftast används eftersom den är mest avslappnande, men du kan prova de andra positionerna när du vill. Kom bara ihåg att det ska vara så bekvämt och avslappnat som möjligt.


Position 1 (The Mid Position)

Placera båda händerna under huvudet med fingrarna nära varandra - den här positionen är bra för migrän, huvudvärk, hälsporrar, krokig ryggrad, ryggvärk, gikt och reumatoid artrit.


Position 2 (The Goldfish Position)

Ligga med armarna avslappnade längs sidorna, handflatorna nedåt och i en vinkel på ca. 45 grader. Denna position är särskilt bra för avkoppling, sömnlöshet, humörbalansering, obehag i inre organ, förstoppning och problem i nedre delen av ryggen.


Position 3 (The stretched Back Position)

Ligga med utsträckta armar på golvet bakom huvudet - tryck ner mitten av ryggraden mot golvet. Denna position är bra för viktminskning, förstärkning av musklerna, tendinit i axlarna, förlust av muskelstyrka, lindring av nervtryck / smärta och stelhet i övre delen av ryggen.

Vad gör jag om jag känner mig öm eller yr?

En av effekterna av Chi-maskinens rörelser är att få kroppen att frigöra ackumulerade gifter. Det är därför viktigt att dricka mycket vatten, både före och efter användning av maskinen. Om du känner dig yr eller har huvudvärk, sluta behandlingen och halvera tiden nästa gång. Om du känner smärta runt gamla sår är detta ett tecken på syretillförsel och läkning. Om det förblir för smärtsamt, minska tiden ytterligare. Du bör stänga ögonen och fokusera på din andning medan maskinen är på. Djup andning ökar tillförseln av syre och slappnar av i hela kroppen.Tekniska specifikationer:


Vikt: 7 kg
Mått: Bredd x Längd x Höjd = 33,7 cm x 30,2 cm x 21,2 cm

Europe: 220 V - 50Hz - 35 W

Svängningsfrekvensen: 140 svängningar / minut
En hastighet som designad av Dr. Inoue


Den enda danska återförsäljaren av originalet Sun Ancon Chi-maskin med en serviceverkstad
Eneste danske forhandler af den originale Sun Ancon Chimaskine med dansk serviceværksted
Eneste danske forhandler af den originale Sun Ancon Chimaskine med dansk serviceværksted
Eneste danske forhandler af den originale Sun Ancon Chimaskine med dansk serviceværksted
Tillbaka till innehåll